Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hamburger met rode biet, augurken en daikonkiemen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lams-varkensburgers 4
  • slamix 250 g
  • kerstomaten in 3 kleuren 200 g
  • daikonkiemen 100 g
  • gestoomde rode bieten 4
  • lente-uitjes 4
  • sjalotten 1
  • zure room 3 eetl.
  • zoetzure augurken (bokaal) 4
  • hamburgerbroodjes 4
  • olijfolie 5 eetl.
  • witte balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (15 min.)
  2. Snij 2 rode bieten in dunne plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.
  3. Snij de augurken in kleine blokjes.
  4. Snipper de sjalot fijn en meng samen met de zure room onder de blokjes augurk.
  5. Snij de lente-uitjes grof.
  6. Snij de kerstomaten in partjes.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Verwarm de hamburgerbroodjes in een broodrooster of een voorverwarmde oven, op 180 °C.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie en bak de lams-varkensburgers 5 à 6 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
  3. Roer 3 eetl. olijfolie onder de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix en voeg de lente-uitjes, de blokjes rode biet en de partjes kerstomaat toe. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Snij de hamburgerbroodjes open en leg op de onderste helft enkele plakjes rode biet, 1 burger, een lepeltje augurken met zure room en wat daikonkiemen. Dek af met de bovenste helft. Serveer met de slamix met rode biet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vetten 41.6 g
Verzadigde vetzuren 15.2 g
Koolhydraten 35.3 g
Suikers 12.8 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 33.8 g
Zout 2.9 g