Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Groenteravioli met pikante pepertjes

Voorgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oesterzwammen 200 g
  • wortelen 2
  • preien 2
  • limoenen 1
  • rode pepertjes 2
  • knoflook 3 teentjes
  • sjalotten 1
  • rijstvellen 8
  • witte wijn (vegan) 2 eetl.
  • neutrale olie (bv. zonnebloemolie) 2 eetl.
  • saffraandraadjes 8
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  2. Snij de wortelen in kleine blokjes.
  3. Snij de oesterzwammen grof.
  4. Snipper het preiwit fijn (bewaar het preigroen in de diepvries om later soep mee te maken).
  5. Rasp de limoenschil.
  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.
Bereiding (1 u. 15 min. + afkoelen)
  1. Verhit 1 eetl. olie in een pan en stoof de sjalot en de helft van het knoflook glazig.
  2. Voeg de helft van de wortelen en een scheutje water toe en laat 10 min. op een zacht vuur gaar sudderen. Zet het vuur hoger en laat het vocht verdampen.
  3. Voeg de oesterzwammen en de helft van het preiwit toe en laat nog enkele min. stoven tot ze net gaar zijn. Laat afkoelen.
  4. Leg de rijstvellen een voor een op een vochtige keukenhanddoek zodat ze het vocht absorberen. Leg een beetje groentevulling in het midden van elk rijstvel en vouw strak dicht (er mag geen lucht tussen zittten). Laat drogen op een bord.
  5. Verhit 1 eetl. olie in een kookpot en voeg de rest van de wortelen, het knoflook en het preiwit toe. Laat enkele min. stoven. Blus met de witte wijn en voeg 1 L water, de saffraandraadjes en de helft van de fijngehakte pepertjes toe. Laat 5 min. koken op een zacht vuur.
  6. Zeef de bouillon en breng op smaak met de limoenzeste, zwarte peper en zout.
  7. Leg de ravioli voorzichtig in de bouillon en laat 2 à 3 min. koken.
Afwerking

Verdeel de ravioli over de borden en werk af met de rest van de fijngehakte pepertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vetten 6 g
Koolhydraten 35.2 g
Eiwitten 5.6 g