Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Grijze pistolet met tonijn-mangosalade

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kropsla 0.5
  • rijpe mango's (of nectarines) 2
  • koriander 1 plantjes
  • yoghurt natuur 1 eetl.
  • zachte bruine pistolets 8
  • tonijn in eigen nat (blik) 185 g
  • mayonaise 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Snij het vruchtvlees van de mango of nectarine in blokjes.
  2. Hak de korianderblaadjes grof.
  3. Laat de tonijn goed uitlekken. Prak met een vork en meng met de mayonaise, de koriander, de yoghurt en de mango of nectarine.
  4. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  5. Snij de pistolets open en beleg met de tonijnsalade en enkele blaadjes sla. Bewaar de belegde pistolets in een lunchbox.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vetten 17.8 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 64.9 g
Suikers 18.1 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 17.9 g
Zout 1.7 g