Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Griekse briam

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • courgettes 1
  • aubergines 1
  • wortelen 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • gedroogde bospaddenstoelen 25 g
  • aardappelen 4
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • feta (blok) 200 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • venkelzaad 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de gedroogde paddenstoelen weken in een beetje water. Knijp er daarna het vocht uit en hak grof.
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
  3. Snij de courgette, de aubergine en de wortelen in plakjes van dezelfde dikte.
  4. Snij de uien in dunne sliertjes.
  5. Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 1 u. 20 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe alle groenten en de aardappelen in een ovenschaal en meng goed onder elkaar. Voeg de uien, het knoflook, de olijfolie, het venkelzaad, de rozemarijn en een scheutje water toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Zet 1 u. à 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Bedek eventueel met aluminiumfolie zodat de groenten niet aanbranden.
  4. Verkruimel ondertussen de feta en hak de peterselieblaadjes fijn.
Afwerking

Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden en bestrooi met de feta en de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 317 kcal
Vetten 16.6 g
Verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 25.6 g
Suikers 11.9 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 13.1 g
Zout 0.8 g