Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Grieks tomatenslaatje met artisjok en olijven

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kerstomaten 100 g
  • oregano (vers) 2 takjes
  • gegrilde artisjokken met kruiden 4
  • groene en zwarte olijven met kruiden 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Snij de tomaten in 2 en verwijder de pitjes.
  2. Hak de uitgelekte artisjokken en de olijven grof en meng onder de tomaten.
  3. Rits de blaadjes van de oregano en hak grof. Meng onder de tomatenmengeling.
  4. Meng er de rodewijnazijn en de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout en laat minstens 30 min. rusten zodat de smaken zich goed vermengen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vetten 9.6 g
Verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 1.9 g
Suikers 1.2 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 0.8 g
Zout 0.4 g