Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gratin met macaroni en bloemkoolsaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • aubergines 1
  • geraspte kaas 100 g
  • macaroni (volkoren) 400 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de aubergine in de breedte in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
Bereiding (10 min. + 55 min.)
  1. Leg de aubergineschijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Rooster ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Kook intussen de bloemkoolroosjes ± 10 min. afgedekt in de groentebouillon. Mix tot een gladde, dikke saus en kruid met zwarte peper en zout.
  3. Kook de macaroni net niet gaar (± 2 min. minder dan de kooktijd op de verpakking).
  4. Meng de pasta meteen onder de bloemkoolsaus en giet in een ovenschaal. Bedek met de gegrilde aubergineschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de hete oven tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Serveer eventueel met een gemengd groen slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vetten 15.5 g
Verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 70.5 g
Suikers 8 g
Vezels 10.3 g
Eiwitten 24.5 g
Zout 1 g
Tip

Taakje voor de kinderen:
• de bloemkool in roosjes snijden
• de aubergineschijfjes op de ovenschotel leggen en bestrooien met kaas