
Gratin met macaroni en bloemkoolsaus
Ingrediënten
- bloemkolen 1
- aubergines 1
- geraspte kaas 100 g
- macaroni (volkoren) 400 g
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
- olijfolie 2 eetl.
- oregano 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de bloemkool in roosjes en de aubergine in de breedte in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
Bereiding (10 min. + 55 min.)
- Leg de aubergineschijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Rooster ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de bloemkoolroosjes ± 10 min. afgedekt in de groentebouillon. Mix tot een gladde, dikke saus en kruid met zwarte peper en zout.
- Kook de macaroni net niet gaar (± 2 min. minder dan de kooktijd op de verpakking).
- Meng de pasta meteen onder de bloemkoolsaus en giet in een ovenschaal. Bedek met de gegrilde aubergineschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de hete oven tot de bovenkant goudbruin is.
- Serveer eventueel met een gemengd groen slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
539 kcal
Vetten
15.5 g
Verzadigde vetzuren
5.9 g
Koolhydraten
70.5 g
Suikers
8 g
Vezels
10.3 g
Eiwitten
24.5 g
Zout
1 g
Tip
Taakje voor de kinderen:
• de bloemkool in roosjes snijden
• de aubergineschijfjes op de ovenschotel leggen en bestrooien met kaas