Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Granola met havermout en gedroogd fruit

Ontbijt meer dan 60 min. 14 porties

Ingrediënten

  • amandelnoten 4 eetl.
  • gedroogd fruit (naar keuze) 4 eetl.
  • chiazaadjes 1 eetl.
  • havermout 300 g
  • ahornsiroop 1 dl
  • koolzaadolie 1.5 dl
  • kaneel 1 koffiel.
  • gemalen gember 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de ahornsiroop in een steelpannetje, samen met de koolzaadolie, de kaneel en het gemberpoeder. Haal van het vuur en laat nog even trekken.
  2. Hak intussen de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (25 min. + 30 à 45 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de grofgehakte amandelnoten met de havermout en het zout. Roer er de siroop onder.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de havermengeling in een zo dun mogelijk laagje over. Bak 30 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig even om zodat alles overal mooi bruin wordt.
  4. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Meng met het chiazaad en het gedroogde fruit.
Afwerking

Laat de granola volledig afkoelen en doe in een bokaal die u goed kan afsluiten. Zo kan u ze enkele weken bewaren. Lekker met melk of yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 253 kcal
Vetten 15.4 g
Verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 22.8 g
Suikers 8.2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 4.2 g
Zout 0 g