
Granola met havermout en gedroogd fruit
Ingrediënten
- amandelnoten 4 eetl.
- gedroogd fruit (naar keuze) 4 eetl.
- chiazaadjes 1 eetl.
- havermout 300 g
- ahornsiroop 1 dl
- koolzaadolie 1.5 dl
- kaneel 1 koffiel.
- gemalen gember 1 koffiel.
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de ahornsiroop in een steelpannetje, samen met de koolzaadolie, de kaneel en het gemberpoeder. Haal van het vuur en laat nog even trekken.
- Hak intussen de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (25 min. + 30 à 45 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng de grofgehakte amandelnoten met de havermout en het zout. Roer er de siroop onder.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de havermengeling in een zo dun mogelijk laagje over. Bak 30 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig even om zodat alles overal mooi bruin wordt.
- Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Meng met het chiazaad en het gedroogde fruit.
Afwerking
Laat de granola volledig afkoelen en doe in een bokaal die u goed kan afsluiten. Zo kan u ze enkele weken bewaren. Lekker met melk of yoghurt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
253 kcal
Vetten
15.4 g
Verzadigde vetzuren
1.4 g
Koolhydraten
22.8 g
Suikers
8.2 g
Vezels
3 g
Eiwitten
4.2 g
Zout
0 g