
Glutenvrije kokoscake met limoenglazuur
Ingrediënten
- limoenen 0.5
- citroensap 1 koffiel.
- eieren 3
- melk 1 dl
- boter 1 koffiel.
- amandelmeel 70 g
- gemalen kokosnoot 70 g
- rietsuiker 145 g
- bloemsuiker 80 g
- glutenvrij bakpoeder 3 g
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit)
- Pers hem (je hebt 1 eetl. sap nodig).
Bereiding (5 min. + 45 min.)
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Meng de rietsuiker, de gemalen kokosnoot, het amandelmeel en het bakpoeder in een grote kom. Voeg de eieren, de melk en het citroensap toe en meng voorzichtig.
- Beboter een cakevorm en giet er het cakebeslag in. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een scherp mes insteekt en het er droog uitkomt.
- Meng intussen de bloemsuiker onder het limoensap en de zeste.
- Haal de cake uit de oven en bestrijk met het limoenglazuur en bak nog 1 min. verder in de oven.
- Laat de cake even afkoelen en haal uit de vorm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
237 kcal
Vetten
8.6 g
Verzadigde vetzuren
2.6 g
Koolhydraten
31.4 g
Suikers
29.3 g
Vezels
4.1 g
Eiwitten
6.5 g
Zout
0.2 g