Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glutenvrije kokoscake met limoenglazuur

Dessert minder dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • limoenen 0.5
  • citroensap 1 koffiel.
  • eieren 3
  • melk 1 dl
  • boter 1 koffiel.
  • amandelmeel 70 g
  • gemalen kokosnoot 70 g
  • rietsuiker 145 g
  • bloemsuiker 80 g
  • glutenvrij bakpoeder 3 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit)
  2. Pers hem (je hebt 1 eetl. sap nodig).
Bereiding (5 min. + 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Meng de rietsuiker, de gemalen kokosnoot, het amandelmeel en het bakpoeder in een grote kom. Voeg de eieren, de melk en het citroensap toe en meng voorzichtig.
  3. Beboter een cakevorm en giet er het cakebeslag in. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een scherp mes insteekt en het er droog uitkomt.
  4. Meng intussen de bloemsuiker onder het limoensap en de zeste.
  5. Haal de cake uit de oven en bestrijk met het limoenglazuur en bak nog 1 min. verder in de oven.
  6. Laat de cake even afkoelen en haal uit de vorm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vetten 8.6 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 31.4 g
Suikers 29.3 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 6.5 g
Zout 0.2 g