
Glaasjes met avocado, hummus en geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- avocado's 4
- limoenen 0.5
- koriander (vers) 2 takjes
- hummus 170 g
- kikkererwten (blik) 400 g
- olijfolie 2 eetl.
- paprikapoeder 0.5 koffiel.
- komijnpoeder 0.5 koffiel.
- cayennepeper 2 snuifjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken en opdrogen op een keukenhanddoek.
- Pers intussen de halve limoen.
- Verwijder de pit en schil van de avocado’s en plet het vruchtvlees. Voeg direct het limoensap toe tegen het verkleuren.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 25 min.)
- Doe de kikkererwten in één laag in een ovenschaal. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en kruid met de cayennepeper, het komijn- en het paprikapoeder. Meng goed en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen de avocado met de hummus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over 8 aperoglaasjes.
- Leg hierop de lichtjes afgekoelde kikkererwten en werk af met 1 eetl. olijfolie en enkele blaadjes koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
273 kcal
Vetten
22.8 g
Verzadigde vetzuren
2.6 g
Koolhydraten
8.6 g
Suikers
2.8 g
Vezels
6.9 g
Eiwitten
5 g
Zout
0.7 g