Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glaasjes met avocado, hummus en geroosterde kikkererwten

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 8 glaasjes

Ingrediënten

  • avocado's 4
  • limoenen 0.5
  • koriander (vers) 2 takjes
  • hummus 170 g
  • kikkererwten (blik) 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 2 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken en opdrogen op een keukenhanddoek.
  2. Pers intussen de halve limoen.
  3. Verwijder de pit en schil van de avocado’s en plet het vruchtvlees. Voeg direct het limoensap toe tegen het verkleuren.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 25 min.)
  1. Doe de kikkererwten in één laag in een ovenschaal. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en kruid met de cayennepeper, het komijn- en het paprikapoeder. Meng goed en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Meng ondertussen de avocado met de hummus en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over 8 aperoglaasjes.
  3. Leg hierop de lichtjes afgekoelde kikkererwten en werk af met 1 eetl. olijfolie en enkele blaadjes koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vetten 22.8 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 8.6 g
Suikers 2.8 g
Vezels 6.9 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.7 g