Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gewokte zoete aardappel met groenekool en lamsburger

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lams-varkensburgers 4
  • groenekolen 0.5
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • koriander 1 plantjes
  • zoete appels 2
  • knoflook 2 teentjes
  • sjalotten 1
  • ronde volkorenrijst 250 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • sesamolie 1 eetl.
  • ketjap manis 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de harde kern uit de halve groenekool en snipper de rest fijn.
  2. Snipper de lente-uitjes, het knoflook en de sjalot fijn.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in partjes. Snij daarna in plakjes van ± 1/2 cm dik.
  4. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot kort. Voeg de rijst toe en overgiet met 5 dl water. Dek de kookpot af en kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de lams-varkensburgers 5 à 6 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of wok en stoof de helft van de lente-uitjes, de fijngehakte koriandersteeltjes en het knoflook enkele min. al roerend.
  4. Voeg de plakjes zoete aardappel en de fijngesnipperde groenekool toe en roerbak even op een hoog vuur.
  5. Giet er de ketjap manis, de sesamolie en een scheutje water bij en laat nog 6 à 8 min. gaar stoven op een hoog vuur.
  6. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de korianderblaadjes en de rest van de lente-uitjes.
Afwerking

Verdeel de burgers over de borden en geef er de gewokte groenten en de rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vetten 39.7 g
Koolhydraten 62.8 g
Eiwitten 34.4 g