Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde zoete aardappel met kruidige quinoa, venkel en halloumi

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • venkelknollen 2
  • citroenen 0.5
  • dille 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • zoete aardappelen 4
  • knoflook 4 teentjes
  • halloumi (Cypriotische kaas) 300 g
  • quinoa 250 g
  • krenten 3 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Leg in een ovenschaal en wrijf in met 1 eetl. olijfolie en de geperste teentjes knoflook. Bestrooi met grof zeezout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Snij intussen de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne sliertjes.
  4. Snipper de dille fijn.
  5. Pers de halve citroen en voeg het sap toe aan de venkel. Voeg ook de fijngehakte dille toe en kruid met zwarte peper en zout.
  6. Snij de halloumi in plakjes.
Bereiding (35 min. + 25 min.)
  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook 20 min. afgedekt gaar in de groentebouillon samen met het takje rozemarijn. Giet af en voeg 2 eetl. olijfolie, het sumakpoeder en de krenten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Maak intussen een inkeping in de zoete aardappelen maar snij niet volledig door. Vouw open en hou warm.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin.
Afwerking

Leg op elk bord een zoete aardappel. Lepel er wat quinoa en venkelsalade in, verdeel de rest over de borden. Werk de gevulde aardappel af met een plakje halloumi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vetten 34.8 g
Verzadigde vetzuren 15.2 g
Koolhydraten 69.6 g
Suikers 21.9 g
Vezels 12.1 g
Eiwitten 28.8 g
Zout 3.7 g