
Gevulde speltkoekjes met dadel en amandel
Ingrediënten
- koude boter 125 g
- eidooiers 1
- gepelde amandelen 2 eetl.
- gedroogde dadels 4
- speltbloem 100 g
- amandelmeel 100 g
- agavesiroop 2 eetl.
- kaneel 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de speltbloem met het amandelmeel, de eidooier en de koude boter tot een glad deeg. Roer er de agavesiroop onder. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en hak het vruchtvlees fijn.
- Hak de amandelen fijn en meng samen met de kaneel onder de stukjes dadel.
Bereiding (1 u. 10 min. + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het 1/2 cm dik is.
- Verdeel het deeg in vierkantjes van ± 5 cm.
- Lepel in het midden van elk vierkantje wat dadel-amandelvulling. Vouw de randen naar binnen en laat ze bovenaan wat openvallen.
- Zet de koekjes 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en doorbakken zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
121 kcal
Vetten
9.3 g
Koolhydraten
6.7 g
Eiwitten
2.4 g