Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde speltkoekjes met dadel en amandel

Dessert meer dan 60 min. 20 koekjes

Ingrediënten

  • koude boter 125 g
  • eidooiers 1
  • gepelde amandelen 2 eetl.
  • gedroogde dadels 4
  • speltbloem 100 g
  • amandelmeel 100 g
  • agavesiroop 2 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de speltbloem met het amandelmeel, de eidooier en de koude boter tot een glad deeg. Roer er de agavesiroop onder. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en hak het vruchtvlees fijn.
  3. Hak de amandelen fijn en meng samen met de kaneel onder de stukjes dadel.
Bereiding (1 u. 10 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het 1/2 cm dik is.
  3. Verdeel het deeg in vierkantjes van ± 5 cm.
  4. Lepel in het midden van elk vierkantje wat dadel-amandelvulling. Vouw de randen naar binnen en laat ze bovenaan wat openvallen.
  5. Zet de koekjes 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en doorbakken zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 121 kcal
Vetten 9.3 g
Koolhydraten 6.7 g
Eiwitten 2.4 g