Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde puntpaprika met seitan en currysaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitangehakt 250 g
  • zoete puntpaprika’s 4
  • slamix (jonge spinazie, veldsla, rucola ...) 400 g
  • limoenen 1
  • rode pepertjes 1
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • sjalotten 2
  • kokosroom 200 ml
  • quinoa 250 g
  • geroosterd sesamzaad 1 eetl.
  • kokosbloesemsuiker 2 koffiel.
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • rodecurrypasta (bokaal) 0.5 koffiel.
  • groentebouillon (1/3 blokje of ½ koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • geroosterde sesamolie 3 eetl.
  • kokosolie 2 eetl.
  • rijstazijn 1 eetl.
  • mirin (zoete rijstwijn) 1 eetl.
  • ketchup (of tomatenpuree) 1 eetl.
  • sojasaus (shoyu) 4 eetl.
  • milde kerrie 1 koffiel.
  • gemalen koriander 0.5 koffiel.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • garam masala 1 koffiel.
  • peper en zout
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  2. Snipper de ui, de sjalotten en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  4. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  5. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
Bereiding (50 min.)
  1. Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de tomatenpuree toe.
  4. Voeg de seitan toe en kruid met garam masala, peper en zout.
  5. Vul de zoete puntpaprika’s met het seitanmengsel. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Bak 20 à 30 min. in de oven tot de pel loskomt.
  6. Verhit de kokosolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de kerrie, de koriander, de kurkuma en de currypasta toe en bak even aan.
  7. Blus met de groentebouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg de kokosroom toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Voeg de limoenzeste, kokosbloesemsuiker en ketchup toe. Mix met een staafmixer. Giet de saus door een fijne zeef. Voeg het limoensap toe en kruid met peper en zout. Schuim voor het serveren de saus nog even op met een staafmixer.
  9. Meng de geroosterde sesamolie met de rijstazijn, de mirin en de shoyu. Meng de dressing net voor het serveren onder de sla. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Afwerking

Doe de quinoa in een apart kommetje en serveer met de gevulde puntpaprika en de sla. Lepel wat saus over de gevulde paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vetten 33.7 g
Verzadigde vetzuren 15.2 g
Koolhydraten 64.7 g
Suikers 23 g
Vezels 11 g
Eiwitten 31.2 g
Zout 3.3 g