
Gevulde puntpaprika met halloumi en pilavrijst
Ingrediënten
- rode zoete puntpaprika's 4
- koriander 1 plantjes
- basilicum 0.5 plantjes
- sjalotten 2
- halloumi (Cypriotische kaas) 250 g
- basmatirijst 250 g
- rozijnen (zwart) 3 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- kaneelstokjes 1
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de puntpaprika’s in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Rasp de halloumi en meng er de oregano, de tijm en 1 eetl. olijfolie onder. Vul er de puntpaprika’s mee. Zet ze op een bakplaat met bakpapier.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Hak de korianderblaadjes grof en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
- Zet de puntpaprika’s 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.
- Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig, samen met het kaneelstokje en de rozijnen.
- Voeg de rijst toe, meng even en overgiet met 5 dl water. Kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Neem de kookpot van het vuur, dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen. Verwijder het kaneelstokje en roer de rijst los. Meng er 1 eetl. olijfolie en de koriander onder.
Afwerking
Bestrooi de gevulde paprika’s met het basilicum en serveer met de rijst.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
547 kcal
Vetten
23.8 g
Koolhydraten
61 g
Eiwitten
20.8 g