Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde puntpaprika met halloumi en pilavrijst

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode zoete puntpaprika's 4
  • koriander 1 plantjes
  • basilicum 0.5 plantjes
  • sjalotten 2
  • halloumi (Cypriotische kaas) 250 g
  • basmatirijst 250 g
  • rozijnen (zwart) 3 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • kaneelstokjes 1
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de puntpaprika’s in de lengte middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  2. Rasp de halloumi en meng er de oregano, de tijm en 1 eetl. olijfolie onder. Vul er de puntpaprika’s mee. Zet ze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Hak de korianderblaadjes grof en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
  1. Zet de puntpaprika’s 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig, samen met het kaneelstokje en de rozijnen.
  3. Voeg de rijst toe, meng even en overgiet met 5 dl water. Kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  4. Neem de kookpot van het vuur, dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen. Verwijder het kaneelstokje en roer de rijst los. Meng er 1 eetl. olijfolie en de koriander onder.
Afwerking

Bestrooi de gevulde paprika’s met het basilicum en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vetten 23.8 g
Koolhydraten 61 g
Eiwitten 20.8 g