
Gevulde lamsbout met geroosterde pompoen
Ingrediënten
- lamsbouten 1
- ansjovisfilets 10
- pompoenen 1
- limoenen 3
- koriander 1 plantjes
- zure room 4 eetl.
- ahornsiroop 1 eetl.
- olijfolie 5 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Maak 10 inkepingen in de lamsbout en vul ze met een ansjovisfilet.
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in halvemaantjes van max. 2 cm dik.
- Leg de parten in een ovenschaal, overgiet met 3 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar.
Bereiding (15 min. + 1u. 15 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kruid intussen de lamsbout met zwarte peper. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei het vlees aan alle kanten mooi dicht. Zet ± 1 u. in de oven.
- Zet na 30 min. de pompoen mee in de oven.
- Snipper intussen de korianderblaadjes grof.
- Rasp de limoenen (niet het wit) en pers ze.
- Meng de helft van het sap met de zure room en de esdoornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal het vlees uit de oven en laat ± 15 min. onder folie rusten.
- Haal de pompoen uit de oven en besprenkel met de rest van het limoensap. Lepel er wat van de saus over en bestrooi met de korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
200 kcal
Vetten
13.5 g
Verzadigde vetzuren
1.9 g
Koolhydraten
14 g
Suikers
7.3 g
Vezels
3.3 g
Eiwitten
4 g
Zout
0.4 g
Tip
Lekker met basmatirijst.