
Gevulde champignons all'arrabbiata
Ingrediënten
- champignons (middelgroot) 8
- tomaten (rijp) 1
- medjouldadels 2
- bieslook 1 handvol
- knoflook 1 teentjes
- zongedroogde tomaten 40 g
- olijfolie 1 eetl.
- piment d'espelette (poeder) 2 snuifjes
- amandelpasta (facultatief) 1 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Ontpit de dadels en laat ze 15 min. weken in lauw water.
- Verwijder intussen het voetje van de champignons.
- Snij de tomaat in partjes.
- Snipper het bieslook fijn.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Mix de dadels, de partjes tomaat, de zongedroogde tomaten, de olijfolie, het teentje knoflook en de piment d’espelette tot een gladde pasta. De pasta heeft een geconcentreerde smaak. Als je die wat wil verzachten kan je ook amandelpasta toevoegen.
- Vul de champignons met de tomatenpasta en werk af met het bieslook.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
96 kcal
Vetten
6.4 g
Verzadigde vetzuren
0.7 g
Koolhydraten
6.1 g
Suikers
5 g
Vezels
2.6 g
Eiwitten
2.3 g
Zout
0.1 g
Tip
Je kan de vulling voor dit hapje de dag voordien al maken.