Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde appelen met gehakt en rucola-witloofslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken 500 g
  • stronken witloof 3
  • rucola 50 g
  • appelen (bv. nicogreen) 4
  • salie (vers) 6 blaadjes
  • tijm (vers) 5 takjes
  • rode uien 1
  • verse room 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • gierst 100 g
  • cashewnoten 3 eetl.
  • rozijnen 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn.
  2. Snij de rode ui fijn en de salieblaadjes grof.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij de rest in reepjes.
  5. Snij de ongeschilde appelen in 2 en hol uit tot 1 cm van de rand. Hak het vruchtvlees grof. Leg de appelen op een bakplaat met bakpapier.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (40 min.)
  1. Zet de appelen 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de rode ui glazig. Voeg het gehakt, de rozijnen, de blaadjes tijm en de salie toe. Maak het gehakt los met een vork en bak gaar. Doe er de room bij.
  3. Kook intussen de gierst in lichtgezouten water op een matig vuur (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Meng de cashewnoten, het vruchtvlees van de appelen en de gierst onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout en vul er de appelen mee. Verdeel er de boter over en zet 15 min. in de hete oven
  5. Roer intussen de extra vierge olijfolie onder de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng het witloof met de rucola en besprenkel met wat dressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vetten 45.8 g
Koolhydraten 42.8 g
Eiwitten 32 g