
Geroosterde winterwortelen met mandarijn, gember en tijm
Ingrediënten
- wortelen (winter) 1 bussels
- mandarijnen (of 2 bloedappelsienen) 5
- tijm (of 4) 2 takjes
- cayennepeper 1 snuifjes
- zout
- boter (enkele klontjes)
- Gimber 4 ml
Voorbereiding
Bereiding (50 min.)
- Pers de mandarijntjes of sinaasappelen.
- Verwijder het lof van de wortelen, was en borstel ze grondig.
- Schik de wortelen in een ovenschaal.
- Meng het sap, het shot Gimber, de cayennepeper en het zout en giet dit over de wortelen in de ovenschaal.
- Steek de takjes tijm tussen de wortelen zodanig dat ze niet boven de vloeistof uitsteken en dus niet verbranden.
- Verdeel de boter over de wortelen.
- Verwarm de oven op 200 °C, rooster de wortelen gedurende 45 à 60 min. en serveer warm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
155 kcal
Vetten
7.9 g
Verzadigde vetzuren
4.9 g
Koolhydraten
16.4 g
Suikers
13.1 g
Vezels
5.5 g
Eiwitten
1.7 g
Zout
0.1 g