Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geroosterde winterwortelen met mandarijn, gember en tijm

Bijgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen (winter) 1 bussels
  • mandarijnen (of 2 bloedappelsienen) 5
  • tijm (of 4) 2 takjes
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zout
  • boter (enkele klontjes)
  • Gimber 4 ml
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (50 min.)
  1. Pers de mandarijntjes of sinaasappelen.
  2. Verwijder het lof van de wortelen, was en borstel ze grondig.
  3. Schik de wortelen in een ovenschaal.
  4. Meng het sap, het shot Gimber, de cayennepeper en het zout en giet dit over de wortelen in de ovenschaal.
  5. Steek de takjes tijm tussen de wortelen zodanig dat ze niet boven de vloeistof uitsteken en dus niet verbranden.
  6. Verdeel de boter over de wortelen.
  7. Verwarm de oven op 200 °C, rooster de wortelen gedurende 45 à 60 min. en serveer warm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 155 kcal
Vetten 7.9 g
Verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 16.4 g
Suikers 13.1 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 1.7 g
Zout 0.1 g