
Geroosterde rode bietenspread met daikonscheutjes
Ingrediënten
- rode bieten 2
- daikonkiemen 30 g
- munt (vers) 1 takjes
- feta 50 g
- balsamicoazijn 1 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- komijnpoeder 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de rode bieten en snij in grove stukken.
- Snij de feta in blokjes.
Bereiding (5 min. + 25 min.)
- Leg de rode bieten in een ovenschaal en besprenkel met de azijn en de olijfolie. Kruid met de komijn, de zwarte peper en zout. Meng nog eens goed en bak 20 à 25 min. gaar in de oven.
- Mix met de feta en de muntblaadjes tot een grove spread. Voeg eventueel een beetje water toe voor een zachtere textuur. Kruid bij naar smaak.
- Besmeer een sneetje brood (bv. roggebrood) met de spread en werk af met de daikonkiemen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
107 kcal
Vetten
7.9 g
Verzadigde vetzuren
2.7 g
Koolhydraten
4.9 g
Suikers
4.8 g
Vezels
2.1 g
Eiwitten
3.2 g
Zout
0.3 g