Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geroosterde portabella met boekweit en geitenkaas

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • portabella’s 4
  • wortelen 2
  • selder 1 stengels
  • sjalotten 2
  • geitenkaasrolletjes 1
  • gepelde boekweit 250 g
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • groentebouillon (1 koffiel. poeder of 1 blokje bouillon opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • marjolein (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij eventueel het steeltje van de portabella’s nog wat korter en hak dit steeltje fijn.
  2. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de portabella’s in een ovenschaal naast elkaar. Kruid met zwarte peper en zout. Bedruppel met 1 eetl. olijfolie en overgiet met de witte wijn. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot, de wortel, de selder en de gehakte steeltjes van de portabella’s enkele minuten. Kruid met de marjolein.
  4. Meng er de boekweit onder en overgiet met de bouillon. Laat 10 min. afgedekt garen. Kruid met zwarte peper en zout
  5. Haal de portabella’s uit de oven en verdeel er de boekweitmengeling over (de rest van de mengeling kan je ook in de ovenschotel doen). Verkruimel de geitenkaas boven de portabella’s.
  6. Zet de schotel nog 10 min. in de voorverwarmde oven tot de geitenkaas lichtjes begint te bruinen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vetten 20.3 g
Verzadigde vetzuren 8.4 g
Koolhydraten 88.3 g
Suikers 7.2 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 27.2 g
Zout 3 g
Tip

Serveer met een gemengde groene salade.