Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gepocheerde peertjes met plattekaas en muesli

Dessert meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • peren 4
  • citroenen 0.5
  • verse kaas (plattekaas) 4 eetl.
  • muesli 4 eetl.
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • appelsap 250 ml
  • kaneelstokjes 1
  • kardemompeultjes 5
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan.
  2. Pers de halve citroen.
Bereiding (5 min + 50 min)
  1. Verwarm het appelsap met 250 ml water, de vanillesuiker, het citroensap, het kaneelstokje en de kardemompeultjes in een kookpot.
  2. Leg de peren erin en laat 40 à 50 min. afgedekt pocheren tot ze helemaal zacht zijn. Haal eruit en laat afkoelen.
  3. Snij de peren in de lengte in plakjes (tot aan het steeltje).
  4. Schep een lepel plattekaas natuur op elk bord en serveer er een gepocheerde peer in waaiervorm bij. Werk af met de muesli.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vetten 3.6 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 24.4 g
Suikers 17.1 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 3.2 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294