Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gepocheerde peer met kardemomroom en pistachenootjes

Dessert minder dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • peren (met steeltje) 6
  • citroenen 1
  • gember 2 cm
  • verse room (min 30% VG) 2 dl
  • pistachenoten (gepelde ongezouten) 2 eetl.
  • rietsuiker 40 g
  • kruidnagels 3
  • kaneelstokjes 2
  • steranijs 1
  • gemalen kardemom 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (50 min.)
  1. Breng 1,5 L water aan de kook. Hou 1 eetl. rietsuiker opzij en los de rest op in het water.
  2. Breek de kaneelstokjes in 2 en plet de gember een beetje met de bolle kant van een lepel om de smaken vrij te laten. Pers de citroen. Voeg de kaneel, de gember, het citroensap, de kruidnagels en de steranijs toe aan het suikerwater. Laat 5 min. koken.
  3. Schil intussen de peren en laat het steeltje eraan.
  4. Zet het vuur lager en voeg de peren toe aan het suikerwater. Dek de kookpot af en laat 30 min. sudderen tot de peren gaar zijn.
  5. Klop intussen de room op samen met 1 eetl. rietsuiker en de gemalen kardemom.
  6. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  7. Haal de peren uit het suikerwater. Zeef het vocht en zet opnieuw het vuur. Laat 10 min. inkoken tot het stroperig wordt.
Afwerking

Verdeel de peren over de borden en overgiet met de saus, de kardemomroom en de grofgehakte pistachenootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 226 kcal
Vetten 11.9 g
Koolhydraten 25.2 g
Eiwitten 2.1 g