Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gepaneerde seitansteak met zoeteaardappelpuree en witloofslaatje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitansteaks 4
  • stronken witloof 5
  • koriander 1 plantjes
  • zoete aardappelen 4
  • knoflook 1 teentjes
  • eieren 2
  • hummus 2 eetl.
  • walnootpitten 2 eetl.
  • paneermeel 8 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • rijstazijn 1 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • kerriepoeder (mild) 1 koffiel.
  • cayennepeper 0.33 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Meng het paneermeel met de cayennepeper, de komijn, het kerriepoeder en zwarte peper.
  2. Plet het teentje knoflook en voeg toe aan het kruidenmengsel.
  3. Klop de eieren los.
  4. Dep de seitansteaks goed droog. Wentel eerst door de losgeklopte eieren en dan door het paneermeel (ze moeten aan beide kanten goed bedekt zijn). Zet even in de koelkast.
  5. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
  6. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest grof.
  8. Hak de korianderblaadjes grof.
Bereiding (45 min.)
  1. Kook de zoete aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de hummus onder en kruid met zwarte peper.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde seitansteaks aan beide kanten goudbruin.
  3. Meng de shoyu en de rijstazijn onder het witloof en werk af met de grofgehakte walnootpitten.
  4. Meng vlak voor het serveren de grofgehakte koriander onder de puree.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vetten 16.7 g
Koolhydraten 36.8 g
Eiwitten 41.2 g