
Gepaneerde seitansteak met groentebulgur
Ingrediënten
- seitansteaks 4
- rode paprika's 1
- courgettes 1
- wortelen 1
- peterselie (vers) 0.5 plantjes
- basilicum (vers) 0.5 plantjes
- eieren 1
- grove bulgur 250 g
- tomatenpuree 2 eetl.
- paneermeel 3 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- groentebouillon (1 koffiel. poeder of 1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Klop het ei los met een vork.
- Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snij ook de courgette en de wortel in blokjes van 1 cm.
Bereiding (45 min.)
- Dep de steaks goed droog. Wentel door het losgeklopte ei en door het paneermeel.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de groenteblokjes toe en kruid met de oregano en het paprikapoeder. Roer er de tomatenpuree onder en laat 2 min. stoven op een hoog vuur.
- Voeg de bulgur toe en giet er de groentebouillon bij. Kruid met zwarte peper en zout en laat 10 à 12 min. sudderen op een zacht vuur.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde steaks 2 à 3 min. goudbruin aan beide kanten.
Afwerking
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en werk er de groentebulgur mee af. Serveer met de seitansteaks.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
544 kcal
Vetten
15.9 g
Koolhydraten
55.5 g
Eiwitten
40.3 g