Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gepaneerde seitansteak met groentebulgur

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitansteaks 4
  • rode paprika's 1
  • courgettes 1
  • wortelen 1
  • peterselie (vers) 0.5 plantjes
  • basilicum (vers) 0.5 plantjes
  • eieren 1
  • grove bulgur 250 g
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • paneermeel 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • groentebouillon (1 koffiel. poeder of 1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop het ei los met een vork.
  2. Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snij ook de courgette en de wortel in blokjes van 1 cm.
Bereiding (45 min.)
  1. Dep de steaks goed droog. Wentel door het losgeklopte ei en door het paneermeel.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de groenteblokjes toe en kruid met de oregano en het paprikapoeder. Roer er de tomatenpuree onder en laat 2 min. stoven op een hoog vuur.
  3. Voeg de bulgur toe en giet er de groentebouillon bij. Kruid met zwarte peper en zout en laat 10 à 12 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gepaneerde steaks 2 à 3 min. goudbruin aan beide kanten.
Afwerking

Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en werk er de groentebulgur mee af. Serveer met de seitansteaks.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vetten 15.9 g
Koolhydraten 55.5 g
Eiwitten 40.3 g