Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gekonfijte sinaasappel met kokosricotta

Dessert minder dan 60 min. 4 glaasjes

Ingrediënten

  • sinaasappelen 2
  • ricotta 250 g
  • gemalen kokosnoot 4 eetl.
  • pure chocolade 30 g
  • suiker 200 g
  • kokosbloesemsuiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij met een dunschiller hele dunne sliertjes van de schil van de sinaasappelen. Snij eventueel in nog dunnere reepjes met een mesje.
  2. Schil de sinaasappelen daarna tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
  3. Rasp de chocolade.
  4. Meng de ricotta met de gemalen kokosnoot en de kokosbloesemsuiker.
Bereiding (45 min. + afkoelen)
  1. Kook de sliertjes sinaasappelschil 1 min. in een kookpot met water. Giet af. Voeg opnieuw water toe aan de kookpot en laat de sliertjes weer 1 min. koken. Giet af en herhaal dit nog 1 keer.
  2. Voeg opnieuw water toe tot de sliertjes onderstaan en roer er de suiker onder. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de sliertjes doorzichtig worden. Laat afkoelen. Haal de sliertjes uit de suikersiroop.
  3. Verdeel enkele sinaasappelpartjes en -sliertjes over 4 glaasjes. Schep er telkens een lepeltje ricotta, enkele sinaasappelpartjes en opnieuw ricotta op. Werk af met de rest van de sinaasappelsliertjes en de geraspte chocolade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 434 kcal
Vetten 15 g
Koolhydraten 65.7 g
Eiwitten 8.3 g