
Geitenkaasgnocchi met gegrilde prei en gerookte zalm
Ingrediënten
- gerookte zalm 200 g
- preiwitten 4
- microgroenten 1 bakjes
- ricotta 200 g
- verse geitenkaas 200 g
- eieren 2
- speltbloem 150 g
- olijfolie 2 eetl.
- olijfolie extra vierge 2 eetl.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- tijm (gedroogd) 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de ricotta met de geitenkaas, de speltbloem en de eieren. Kruid met zwarte peper en zout en kneed tot een deegje. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
- Snij intussen de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in stukjes van ± 4 cm.
- Snij de gerookte zalm in grote repen.
Bereiding (10 min. + 30 min. in de koelkast + 40 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de stukken prei in een ovenschaal en bedruppel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, tijm en zout. Meng goed en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de prei mooi goudbruin en gaar is.
- Haal het gnocchideegje uit de koelkast. Maak er met 2 koffielepels langwerpige balletjes van.
- Kook de gnocchi in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng intussen de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn.
Afwerking
Verdeel de prei over vier borden, leg er wat gnocchi op en verdeel er de gerookte zalm en de microgroenten over. Bedruppel met de vinaigrette.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
584 kcal
Vetten
34.9 g
Verzadigde vetzuren
13.9 g
Koolhydraten
30.5 g
Suikers
3.3 g
Vezels
5.7 g
Eiwitten
33.9 g
Zout
3.1 g
Tip
Serveer met een stukje brood.