Geitenkaasgnocchi met gegrilde prei en gerookte zalm

Geitenkaasgnocchi met gegrilde prei en gerookte zalm

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Meng de ricotta met de geitenkaas, de speltbloem en de eieren. Kruid met zwarte peper en zout en kneed tot een deegje. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.

  3. Snij intussen de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in stukjes van ± 4 cm.

  4. Snij de gerookte zalm in grote repen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Leg de stukken prei in een ovenschaal en bedruppel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, tijm en zout. Meng goed en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de prei mooi goudbruin en gaar is.

  8. Haal het gnocchideegje uit de koelkast. Maak er met 2 koffielepels langwerpige balletjes van.

  9. Kook de gnocchi in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Meng intussen de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de prei over vier borden, leg er wat gnocchi op en verdeel er de gerookte zalm en de microgroenten over. Bedruppel met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584.0 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 30.5 g
Suiker 3.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 33.9 g
Zout 3.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294