Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gehaktballetjes in groentetomatensaus met peulvruchtenrijst

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken 600 g
  • boerengroentemix (diepvries) 600 g
  • koriander 1 plantjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • eieren 1
  • rijstvormige peulgroenten 250 g
  • gepelde tomaten (blik) 400 g
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • paneermeel 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • gemalen komijn 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Klop het ei los met een vork. Meng onder het gehakt samen met het paneermeel. Kneed even tot een homogene massa en rol tot balletjes ter grootte van een pingpongbal. Zet in de koelkast.
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  3. Hak de koriander grof.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uien, het knoflook, de komijn en de kruiden uit de groentemix enkele minuten glazig.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes 2 à 3 min. mooi bruin aan alle kanten.
  3. Voeg intussen de diepvriesgroentemix toe aan de uien en het knoflook. Meng even.
  4. Voeg de tomatenpuree toe, laat even bakken en doe er de gepelde tomaten bij.
  5. Leg de balletjes in de saus (voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is) en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat ± 20 min. afgedekt sudderen.
  6. Kook intussen de peulvruchtenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking

Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vetten 34.5 g
Verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 53.6 g
Suikers 16.4 g
Vezels 13.5 g
Eiwitten 48.5 g
Zout 2.6 g