Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde zalmfilet met krieltjessalade en boontjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • prinsessenbonen 600 g
  • bieslook 1 plantjes
  • krielaardappelen 600 g
  • sjalotten 2
  • zure room 3 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • zoetzure augurken (bokaal) 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Hak ondertussen het bieslook fijn.
  3. Snij de augurken in kleine stukjes.
  4. Meng de zure room met het bieslook, de augurken en 2 eetl. olijfolie. Meng onder de warme krielaardappelen en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Snipper de sjalotten fijn.
  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig.
  3. Voeg de sjalotten toe aan de prinsessenbonen en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten.
  4. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg met de velkant naar beneden op een matig warme barbecue en grill enkele min. aan elke kant. De vis moet mooi gegrild en net gaar zijn.
Afwerking

Serveer de zalm met de boontjes en de krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vetten 35.4 g
Verzadigde vetzuren 7.7 g
Koolhydraten 32.2 g
Suikers 7.5 g
Vezels 9.1 g
Eiwitten 42.6 g
Zout 1.3 g
Tip

Slecht weer?
Bak de zalm 2 à 3 min. aan elke kant in een pan tot net gaar.