
Gegrilde scampi's met groenekruiden-rijstsalade
Ingrediënten
- ongepelde rauwe scampi’s (diepvries) 500 g
- Romeinse slaharten 2
- rode puntpaprika's 1
- citroenen 1
- platte peterselie 1 plantjes
- bieslook 1 plantjes
- basmatirijst 250 g
- geroosterde hazelnoten 2 eetl.
- olijfolie extra vierge 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Laat de scampi’s volledig ontdooien, dep goed droog en prik op 12 brochettestokjes.
Bereiding (5 min. + ontdooien + 20 min.)
- Kook de rijst 12 min. gaar in 5 dl lichtgezouten water.
- Pers intussen de citroen.
- Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
- Hak de hazelnoten en de slaharten grof.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes.
- Laat de rijst lichtjes afkoelen en voeg het citroensap, alle kruiden, de hazelnoten, 3 eetl. olijfolie, de slaharten en de paprikareepjes toe. Meng goed.
- Kruid de scampibrochettes aan beide kanten met zwarte peper en zout en gril ± 1 min. aan elke kant op een matig hete BBQ of in een pan of grillpan met 1 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
402 kcal
Vetten
14.5 g
Verzadigde vetzuren
2.2 g
Koolhydraten
46.9 g
Suikers
2.1 g
Vezels
2.5 g
Eiwitten
20 g
Zout
1.8 g