Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde scampi's met groenekruiden-rijstsalade

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ongepelde rauwe scampi’s (diepvries) 500 g
  • Romeinse slaharten 2
  • rode puntpaprika's 1
  • citroenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • bieslook 1 plantjes
  • basmatirijst 250 g
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de scampi’s volledig ontdooien, dep goed droog en prik op 12 brochettestokjes.
Bereiding (5 min. + ontdooien + 20 min.)
  1. Kook de rijst 12 min. gaar in 5 dl lichtgezouten water.
  2. Pers intussen de citroen.
  3. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
  4. Hak de hazelnoten en de slaharten grof.
  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes.
  6. Laat de rijst lichtjes afkoelen en voeg het citroensap, alle kruiden, de hazelnoten, 3 eetl. olijfolie, de slaharten en de paprikareepjes toe. Meng goed.
  7. Kruid de scampibrochettes aan beide kanten met zwarte peper en zout en gril ± 1 min. aan elke kant op een matig hete BBQ of in een pan of grillpan met 1 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vetten 14.5 g
Verzadigde vetzuren 2.2 g
Koolhydraten 46.9 g
Suikers 2.1 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 20 g
Zout 1.8 g