Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde lamskotelet met fregolaslaatje en tahinsaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamskoteletten 8
  • rode paprika's 2
  • courgettes 1
  • granaatappelen 1
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • basilicum 1 plantjes
  • verse tijm 4 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • zure room 2 eetl.
  • fregola sarda (pasta) 300 g
  • tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • ahornsiroop 1 koffiel.
  • olijfolie 6 eetl.
  • sumakpoeder 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Maak een marinade: meng het sumakpoeder onder 3 eetl. olijfolie. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe.
  2. Doe de lamskoteletten in een grote kom, giet er de marinade bij en wentel ze er even in zodat alle kanten goed bedekt zijn. Dek af en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
  3. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
  4. Meng de zure room met de tahin, de korianderblaadjes en de ahornsiroop en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  6. Snij de ongeschilde courgette in reepjes van dezelfde grootte als de paprika’s.
  7. Snipper het knoflook fijn.
  8. Scheur de blaadjes basilicum.
  9. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  10. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
Bereiding (55 min.)
  1. Kook de fregola beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de koriandersteeltjes enkele min. Voeg de paprika en de courgette toe en stoof ± 5 min. beetgaar. Voeg het basilicum, de limoenzeste en het limoensap toe en kruid met zwarte peper en zout.
  3. Meng de fregola onder de groenten. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en laat afkoelen.
  4. Haal de lamskoteletten uit de marinade en kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout. Grill de koteletten ± 3 min. aan elke kant op een matig hete barbecue. De koteletten moeten mooi gebruind en nog rosé vanbinnen zijn.
Afwerking

Serveer de koteletten met het fregolaslaatje. Lepel er een beetje tahinsaus over en bestrooi met de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vetten 26 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 67.6 g
Suikers 11.5 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 31.1 g
Zout 1 g
Tip

Slecht weer? Bak de lamskoteletten 2 min. aan elke kant in een pan en laat enkele min. verder garen of zet ± 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.