Gegrilde groenten op de BBQ

Gegrilde groenten op de BBQ

Bijgerecht Lactosevrij Glutenvrij
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken van ± 0,5 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Leg de paprika's met de velkant op de hete grill tot het velletje zwartgeblakerd is. Leg op een bord of schotel en dek helemaal af. Laat ± 20 min. afkoelen. Verwijder het velletje en snij in repen.

  6. Rooster intussen de plakjes aubergine en courgette op de matig hete barbecue tot beide kanten mooi gestreept zijn. Haal van de barbecue en meng onder de paprika.

  7. Werk af met versgemalen zwarte peper, eventueel wat blaadjes verse basilicum en een pittige extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Vet 5.1 g
Koolhydraat 6.2 g
Vezel 3.2 g
Energie 86.0 kcal
Zout 0.0 g
Suiker 5.9 g
Verzadigd vet 0.8 g
Eiwit 2.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294