Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde groenten op de BBQ

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • rode paprika's 2
  • courgettes 1
  • aubergines 1
  • basilicum (vers) 3 takjes
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  2. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in de lengte in dunne plakken van ± 0,5 cm dik.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Leg de paprika’s met de velkant op de hete grill tot het velletje zwartgeblakerd is. Leg op een bord of schotel en dek helemaal af. Laat ± 20 min. afkoelen. Verwijder het velletje en snij in repen.
  2. Rooster intussen de plakjes aubergine en courgette op de matig hete barbecue tot beide kanten mooi gestreept zijn. Haal van de barbecue en meng onder de paprika.
  3. Werk af met versgemalen zwarte peper, eventueel wat blaadjes verse basilicum en een pittige extra vierge olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vetten 5.1 g
Verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 6.2 g
Suikers 5.9 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 0 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294