Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde champignons met tomatentapenade

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tijm (vers) 1 takjes
  • basilicum (vers) 1 takjes
  • gegrilde champignons met kruiden 150 g
  • halfgedroogde tomaten 5
  • plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Scheur de blaadjes basilicum en rits de blaadjes van het tijmtakje.
  2. Mix de zongedroogde tomaten samen met de tijm en het yoghurtalternatief tot een gladde saus. Werk af met de basilicum.
  3. Doe de champignons in een serveerkom en serveer met de tapenade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vetten 9.4 g
Verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 1.5 g
Suikers 1.2 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 2.1 g
Zout 0.2 g