
Gegrilde avocado met gerookte zalm en geitenkaas
Ingrediënten
- gerookte zalm 4 sneetjes
- rucola 100 g
- avocado's 2
- geitenkaasjes natuur (rolletje, zonder korst) 200 g
- kroppen radicchio 1
- olijfolie extra vierge 3 eetl.
- witte balsamicoazijn 1 eetl.
- hennepolie 1
- olijfolie 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de radicchio fijn.
- Verbrokkel de geitenkaas in grove stukken.
- Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit.
- Meng de hennepolie met de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (25 min.)
- Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de avocadohelften met de snijkant naar onderen tot ze bruine streepjes krijgen.
- Meng de rucola met de fijngesnipperde radicchio en de balsamicodressing.
Afwerking
Verdeel het slaatje over de borden en leg er telkens 1 gegrilde avocadohelft op. Leg telkens 1 sneetje gerookte zalm op de avocado. Verdeel er de geitenkaas over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
457 kcal
Vetten
40 g
Koolhydraten
6 g
Eiwitten
17.9 g