Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde avocado met gerookte zalm en geitenkaas

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • rucola 100 g
  • avocado's 2
  • geitenkaasjes natuur (rolletje, zonder korst) 200 g
  • kroppen radicchio 1
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • witte balsamicoazijn 1 eetl.
  • hennepolie 1
  • olijfolie 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de radicchio fijn.
  2. Verbrokkel de geitenkaas in grove stukken.
  3. Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit.
  4. Meng de hennepolie met de extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de avocadohelften met de snijkant naar onderen tot ze bruine streepjes krijgen.
  2. Meng de rucola met de fijngesnipperde radicchio en de balsamicodressing.
Afwerking

Verdeel het slaatje over de borden en leg er telkens 1 gegrilde avocadohelft op. Leg telkens 1 sneetje gerookte zalm op de avocado. Verdeel er de geitenkaas over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vetten 40 g
Koolhydraten 6 g
Eiwitten 17.9 g