
Gebakken tempé met penne in tomaten-groentesaus
Ingrediënten
- tempé 400 g
- aubergines 1
- courgettes 1
- rode zoete puntpaprika's 1
- koriander 0.5 plantjes
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- rode uien 2
- knoflook 1 teentjes
- penne 400 g
- tomatenstukjes (blik) 400 g
- rode wijn 2.5 dl
- olijfolie 4 eetl.
- shoyu (sojasaus) 3 eetl.
- oregano (gedroogd) 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de aubergine en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak fijn.
- Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien, het knoflook, de oregano en de rozemarijn ± 10 min.
- Overgiet met de rode wijn en laat 1 min. sudderen. Voeg daarna de groenten toe en laat enkele minuten stoven.
- Voeg de tomatenstukjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
- Snij intussen de tempé in stukjes van 1 cm dik. Overgiet met de sojasaus en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tempé aan beide kanten goudbruin.
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de groentesaus onder.
Afwerking
Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Leg er de gebakken tempé op en bestrooi met de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
661 kcal
Vetten
18.4 g
Koolhydraten
84.3 g
Eiwitten
28.6 g