Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gebakken tempé met penne in tomaten-groentesaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 400 g
  • aubergines 1
  • courgettes 1
  • rode zoete puntpaprika's 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • rode uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • penne 400 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • rode wijn 2.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 3 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de aubergine en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes.
  3. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak fijn.
  5. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.
Bereiding (20 min. + 35 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien, het knoflook, de oregano en de rozemarijn ± 10 min.
  2. Overgiet met de rode wijn en laat 1 min. sudderen. Voeg daarna de groenten toe en laat enkele minuten stoven.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
  4. Snij intussen de tempé in stukjes van 1 cm dik. Overgiet met de sojasaus en meng voorzichtig. Kruid met zwarte peper.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tempé aan beide kanten goudbruin.
  6. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de groentesaus onder.
Afwerking

Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Leg er de gebakken tempé op en bestrooi met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vetten 18.4 g
Koolhydraten 84.3 g
Eiwitten 28.6 g