Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gebakken ricotta met gekaramelliseerde peertjes

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • peren 3
  • citroenen 1
  • ricotta 500 g
  • eieren 2
  • boter (+ 1 koffiel.) 25 g
  • bloemsuiker (+ 1 koffiel.) 5 eetl.
  • palmsuiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop de eieren los.
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
  3. Vet 4 ovenbestendige potjes in met 1 koffiel. boter. Bestrooi met 1 koffiel. bloemsuiker.
Bereiding (5 min. + 25 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Meng de losgeklopte eieren onder de ricotta, 5 eetl. bloemsuiker en de citroenzeste. Vul de potjes met het eiermengsel.
  3. Bak 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi vast is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Snij intussen de ongeschilde peren in dunne partjes.
  5. Smelt 25 g boter in een pan en bak de peertjes samen met de palmsuiker goudbruin. Overgiet met het citroensap en laat goed opwarmen.
Afwerking

Draai de potjes om op de borden en laat er de gebakken ricotta uitglijden. Leg er de partjes peer rond en lepel er wat van het karamelsausje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vetten 21.6 g
Verzadigde vetzuren 13.2 g
Koolhydraten 24 g
Suikers 23.2 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 0.4 g
Tip

De gebakken ricotta kan je tot 3 dagen op voorhand klaarmaken. Zo moet je de dag zelf enkel nog de peren bakken.

Kinderen rond de feesttafel? Ze zijn vast dol op dit dessertje.