Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gandahamrolletjes met rammenas en komkommer

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • Ganda-ham 8 sneetjes
  • rammenassen 1
  • komkommers 1
  • veldsla 100 g
  • koriander 0.5 plantjes
  • gember 2 cm
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • geroosterd sesamzaad 1 eetl.
  • kokosbloesemsuiker 1 koffiel.
  • appelazijn 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • sesamolie 2 koffiel.
  • grof zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de rode ui in hele dunne sliertjes.
  2. Meng de appelazijn met de kokosbloesemsuiker, de olijfolie en de sesamolie. Hou 1 eetl. opzij. Meng de rest van de dressing onder de rode ui. Laat 1 u. trekken.
  3. Schil ondertussen de rammenas. Snij samen met de ongeschilde komkommer in dunne staafjes van ± 4 cm lang.
  4. Rasp de gember fijn.
  5. Pers het teentje knoflook en meng onder het grove zeezout en de gember.
  6. Hak de korianderblaadjes fijn.
Bereiding (15 min. + 1 u. trekken + 10 min.)
  1. Voeg de knoflookmengeling toe aan de rode ui. Meng er de komkommer, de rammenas, de koriander en het sesamzaad onder.
  2. Lepel 1 eetl. vulling op elk sneetje Ganda-ham. Rol losjes dicht.
Afwerking

Leg 2 rolletjes op een bord met een beetje veldsla. Werk af met de rest van de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 185 kcal
Vetten 11.9 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 7.8 g
Suikers 4.1 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 11 g
Zout 1.5 g
Tip

Dit voorgerecht kan je perfect de dag voordien klaarmaken. De rode ui zal zelfs nog lekkerder zijn als die langer kan trekken. Bewaar de gesneden komkommer en de rammenas in de koelkast in een goed afgesloten doos.

Liever veggie? Vervang de Ganda-ham door bladeren groenekool. Kook ze enkele minuten in lichtgezouten water en laat goed uitlekken.