Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fruittaartjes

Dessert minder dan 30 min. 6 stuks

Ingrediënten

  • watermeloenen 0.5
  • bessenmix 150 g
  • citroenverbena 1 takjes
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 2 eetl.
  • bosbessenconfituur (Pur Natur) 3 eetl.
  • vloeibare honing 1.2 eetl.
  • havervlokken 2 eetl.
  • kokosolie 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in schijven van 1 cm dik. Steek er 6 rondjes uit van ± 10 cm doorsnede.
  2. Rits de blaadjes van het takje citroenverbena.
  3. Hak de pistachenoten fijn en meng samen met de honing onder de havervlokken.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Smelt de kokosolie in een pan en bak de havermengeling 2 à 4 min. krokant.
  2. Verdeel de confituur over de rondjes watermeloen. Voeg de bessenmix toe en bestrooi met de gebakken havervlokken. Werk af met de blaadjes citroenverbena.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vetten 3.4 g
Verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 23.4 g
Suikers 19.8 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 1.8 g
Zout 0 g
Tip

Taakjes voor de kinderen:
• rondjes uit de watermeloen steken
• de blaadjes van de citroenverbena plukken
• de taartjes samenstellen