
Fruitspiesjes met mango, sinaasappel en gember
Ingrediënten
- mango's (rijpe) 2
- sinaasappelen 2
- boter 25 g
- gembersiroop 3 eetl.
- stemgembers 150 g
- kokosbloesemsuiker 1 eetl.
- garam masala 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in grove stukken.
- Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Snij in even grote stukken als de mango’s.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
- Laat de boter smelten en voeg de gembersiroop, de suiker en de garam masala toe. Roer even tot de suiker gesmolten is en alle smaken gemengd zijn.
- Maak intussen spiesjes: steek stukjes mango, sinaasappel en stemgember afwisselend op een brochettestokje.
- Bestrijk de spiesjes lichtjes met de suikersiroop. Grill 2 à 3 min. op het midden van een hete barbecue tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
306 kcal
Vetten
6 g
Verzadigde vetzuren
3.5 g
Koolhydraten
60.3 g
Suikers
58.1 g
Vezels
3.9 g
Eiwitten
1.4 g
Zout
0 g
Tip
Serveer met een bolletje ijs.