Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fruitspiesjes met mango, sinaasappel en gember

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mango's (rijpe) 2
  • sinaasappelen 2
  • boter 25 g
  • gembersiroop 3 eetl.
  • stemgembers 150 g
  • kokosbloesemsuiker 1 eetl.
  • garam masala 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in grove stukken.
  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Snij in even grote stukken als de mango’s.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Laat de boter smelten en voeg de gembersiroop, de suiker en de garam masala toe. Roer even tot de suiker gesmolten is en alle smaken gemengd zijn.
  2. Maak intussen spiesjes: steek stukjes mango, sinaasappel en stemgember afwisselend op een brochettestokje.
  3. Bestrijk de spiesjes lichtjes met de suikersiroop. Grill 2 à 3 min. op het midden van een hete barbecue tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vetten 6 g
Verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 60.3 g
Suikers 58.1 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 1.4 g
Zout 0 g
Tip

Serveer met een bolletje ijs.