
French Hot Chocolate
Ingrediënten
- cognac 3 cl
- kokosmelk 2.5 dl
- cacaopoeder 2 koffiel.
- kaneelstokjes 1
- vanillestokjes 0.5
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
- Snij 1/2 vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
- Doe de melk, de vanillezaadjes en het vanillestokje in een steelpannetje. Verwarm op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
- Giet een scheutje van de vanillemelk in een kommetje en roer er het cacaopoeder in los.
- Voeg het cacaomengsel toe aan de rest van de melk en warm opnieuw op. Voeg op het einde de cognac toe.
- Giet in een glas of kop en zet er het kaneelstokje in als roerstokje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
202 kcal
Vetten
5.3 g
Koolhydraten
13 g
Eiwitten
9.3 g