Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fregola in kerstomatensaus met venkel en entrecote

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zesrib entrecote (beenhouwerij) 2
  • venkelknollen 3
  • basilicum 0.5 plantjes
  • sjalotten 2
  • fregola sarda (pasta) 350 g
  • kerstomatensalsa (fles) 330 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffielepel poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • venkelzaad 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snij in partjes van ± 1,5 cm. Leg in een ovenschaal en meng er 2 eetl. olijfolie, het venkelzaad, zwarte peper en zout onder.
  3. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (45 min.)
  1. Rooster de partjes venkel ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege om.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten enkele min. Voeg de fregola en de oregano toe en stoof even al roerend. Voeg de kerstomatensalsa en de groentebouillon toe en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de entrecotes aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Laat daarna naar smaak verder garen. Haal uit de pan en leg het vlees in een diep bord. Leg er een tweede diep bord omgekeerd op en laat zo 10 min. rusten.
Afwerking

Bestrooi de fregola met het basilicum. Snij het vlees in dunne schuine sneetjes en serveer met de fregola en de geroosterde venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vetten 35.6 g
Koolhydraten 72 g
Eiwitten 50.1 g