Freekehsalade met geroosterde groenten en tahinsaus

Freekehsalade met geroosterde groenten en tahinsaus

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding (35 min.)

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij samen met de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de rode uien in partjes.

  4. Doe de groenten en de rode uien in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie (voor 4 personen). Kruid met zwarte peper en zout. Rooster 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven en roer halverwege even om.

  5. Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn. Spoel de freekeh onder koud water. Los het bouillonblokje op in heet water. Rits de blaadjes van het takje tijm.

  6. Verhit 2 el olijfolie (voor 4 personen) in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook 2 à 3 min. Voeg de freekeh, de bouillon, de tijm en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  7. Rasp intussen de schil van de limoenen (niet het wit) en pers ze. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Meng het limoensap met de tahin, 2 el olijfolie (voor 4 personen), zwarte peper en zout.

  10. Meng op het einde van de kooktijd de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn onder de freekeh.

  11. Verdeel de freekeh en de geroosterde groenten over de borden. Lepel er wat tahinsaus over en bestrooi met de pompoenpitten, de limoenzeste en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Suiker 13.8 g
Vet 26.9 g
Energie 567.0 kcal
Koolhydraat 53.2 g
Verzadigd vet 4.5 g
Zout 1.3 g
Vezel 15.3 g
Eiwit 20.4 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294