
Freekeh met zoete aardappel en halloumi
Ingrediënten
- zoete aardappelen 3
- stronken paksoi 1
- waterkers 150 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- gebroken freekeh 250 g
- halloumi (Cypriotische kaas) 200 g
- bloem 1 eetl.
- olijfolie 5 eetl.
- shoyu (sojasaus) 1 eetl.
- gomasio 1 koffiel.
- paprikapoeder 1 koffiel.
- zwarte peper (molen)
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Doe in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en overgiet met 1 eetl. olijfolie. Meng goed en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Snij ondertussen de paksoi in stukken en hak de lente-uitjes grof.
- Spoel de freekeh onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de halloumi in 8 plakken en bestrooi met 1 eetl. bloem.
- Pluk de blaadjes van de waterkers en meng met de lente-uitjes.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de paksoi 4 à 5 min. beetgaar. Kruid met zwarte peper en de gomasio.
- Kook de freekeh 12 à 15 min. in 5 dl water met het paprikapoeder. Haal van het vuur en breng verder op smaak met de sojasaus.
- Bebloem de halloumi lichtjes.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de plakjes halloumi goudbruin aan beide kanten.
Afwerking
Serveer de freekeh met enkele plakjes halloumi, de geroosterde zoete aardappel en het slaatje. Werk af met de paksoi.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
638 kcal
Vetten
27.2 g
Verzadigde vetzuren
10.9 g
Koolhydraten
62.9 g
Suikers
10.2 g
Vezels
15.2 g
Eiwitten
27.7 g
Zout
2.2 g