Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Frambozenmuffins van havermeel met dadelstroop

Dessert minder dan 60 min. 10 stuks

Ingrediënten

  • frambozen 250 g
  • boter 75 g
  • eieren 2
  • melk 2.5 dl
  • dadelstroop 100 g
  • havervlokken 250 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
  2. Klop intussen de eieren los.
Bereiding (20 min. + 25 à 30 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het havermeel met het bakpoeder en het zout in een kom.
  3. Meng in een andere kom de gesmolten boter onder de melk, de losgeklopte eieren en de dadelstroop.
  4. Meng het vochtige eiermengsel kort onder het droge bloemmengsel. Roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig). Meng er de frambozen onder.
  5. Leg 10 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot net aan de rand met het deeg. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
  6. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vetten 13.3 g
Koolhydraten 27.9 g
Eiwitten 3.7 g