Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Florentijns ei met sesamkorstjes

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • jonge spinazie 350 g
  • platte peterselie 4 takjes
  • sjalotten 2
  • verse room (min. 30 % V.G.) 4 koffiel.
  • eieren 5
  • melk 1 dl
  • broden 2 sneetjes
  • sesamzaad 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Klop 1 ei los en meng onder de melk. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Snij de sneetjes brood in 8 dunne repen (soldaatjes).
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de sjalotten enkele minuten glazig.
  3. Voeg de spinazie toe en laat ± 5 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Kruid met zwarte peper en zout en verdeel over 4 kleine ovenbestendige potjes. Maak een kuiltje in het midden en lepel hierin een koffiel. room.
  5. Leg voorzichtig een ei boven op de room. Bak 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren net gestold zijn.
  6. Wentel intussen de broodreepjes in het eiermengsel en bestrooi aan beide kanten met het sesamzaad. Druk lichtjes aan.
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Leg op elk potje twee sesamkorstjes en bestrooi het ei met een beetje grof zeezout. Werk af met een takje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vetten 17.8 g
Verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 9.9 g
Suikers 2.5 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 13.9 g
Zout 0.5 g
Tip

Een ideaal voorgerecht voor kinderen.

De potjes spinazie kan je al een dag vooraf klaarmaken. Op het moment zelf voeg je nog de room en de eieren toe en mogen de Florentijnse eitjes in de oven.