Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Flatbread met rode biet, geitenkaas en nootjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • rode bieten (voorgestoomd) 2
  • munt (vers) 3 takjes
  • basilicumpesto 2 eetl.
  • geitenkaas (rolletje) 200 g
  • volle yoghurt natuur 120 g
  • tarwebloem 250 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • walnoten 1 eetl.
  • geroosterde hazelnoten 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zeezout (fijn) 1 koffiel.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de rode bieten in schijfjes en hak de noten grof.
  2. Snipper de muntblaadjes fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. Meng de tarwebloem met het bakpoeder, de yoghurt, 1 eetl. olijfolie en het zeezout. Kneed tot een glad deegje.
  2. Verdeel in 4 porties en rol op een bebloemd werkvlak uit tot ± 1 cm dik.
  3. Verhit een grillpan en bestrijk lichtjes met olie. Bak de broden één per één mooi bruin aan beide kanten (maar niet te bruin, want ze gaan nog de oven in). Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan.
  4. Leg 4 gebakken flatbreads op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pesto.
  5. Beleg met de schijfjes rode biet. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de grofgehakte noten.
  6. Zet ± 10 min. onder de hete ovengrill tot ze lichtjes geroosterd zijn.
  7. Haal uit de oven. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de fijngesnipperde muntblaadjes. En bedruppel met 1 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vetten 24.1 g
Verzadigde vetzuren 8.7 g
Koolhydraten 50.5 g
Suikers 6.4 g
Vezels 2 g
Eiwitten 20.2 g
Zout 2.6 g