Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Flatbread met champignons, spinazie en rode ui

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 stuks

Ingrediënten

  • jonge spinazie 500 g
  • champignons 250 g
  • rode uien 1
  • lente-uitjes 3
  • oregano (vers) 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • volle yoghurt natuur 120 g
  • tarwebloem 250 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • edelgistvlokken 1 eetl.
  • olijfolie 7 eetl.
  • balsamicoazijn 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zeezout (fijn) 1 koffiel.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de champignons in plakjes.
  2. Mix de helft van de spinazieblaadjes met het gepelde knoflookteentje, de edelgistvlokken en 2 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Snij de rode ui in heel dunne ringetjes.
  4. Snipper de lente-uitjes en de oregano fijn.
Bereiding
  1. Meng de tarwebloem met het bakpoeder, de yoghurt, 1 eetl. olijfolie en het zeezout. Kneed tot een glad deegje.
  2. Verdeel in 4 porties en rol op een bebloemd werkvlak uit tot ± 1 cm dik.
  3. Verhit een grillpan en bestrijk lichtjes met olie. Bak de broden één per één mooi bruin aan beide kanten (maar niet te bruin, want ze gaan nog de oven in). Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui samen met de tijm en de oreganoblaadjes ± 20 min. op een heel zacht vuur tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog even stoven.
  5. Leg de gebakken flatbreads op een bakplaat en besmeer met de spinaziepesto.
  6. Verdeel er de rode ui en de champignons over en zet ± 10 min. onder de ovengrill.
  7. Haal uit de oven en verdeel er de rest van de spinazieblaadjes over. Bestrooi met de lente-ui en bedruppel lichtjes met 2 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 398 kcal
Vetten 15.2 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 52.4 g
Suikers 3.3 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 15.2 g
Zout 1.6 g