Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fetaslaatje met bonen en peer in beenham

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • beenham 4 sneetjes
  • slamix 250 g
  • kerstomaten 200 g
  • lente-uitjes 4
  • peren (rijpe) 1
  • citroenen (enkel het sap) 1
  • feta (blok) (Minerva) 200 g
  • zwarteoogbonen (blik) 200 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de cherrytomaten in partjes.
  2. Spoel de bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Snij de ongeschilde peer in 4 partjes en besprenkel met een beetje citroensap.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
  1. Wikkel telkens 1 sneetje beenham rond 1 partje peer.
  2. Verdeel de slamix over 4 porties. Verdeel er de cherrytomaten, de lente-uitjes en de bonen over.
  3. Leg er telkens 1 partje peer met beenham bij. Verkruimel de feta over de slaatjes.
  4. Meng de olijfolie met 1 eetl. citroensap en kruid met zwarte peper en zout. Lepel de dressing over de slaatjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vetten 24.1 g
Verzadigde vetzuren 10.1 g
Koolhydraten 16 g
Suikers 6.7 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 23.6 g
Zout 1.9 g
Tip

Neem je het slaatje mee als lunch? Doe de dressing dan in een apart potje en besprenkel er het slaatje mee net voor je begint te eten.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294