
Fetaslaatje met bonen en peer in beenham
Ingrediënten
- beenham 4 sneetjes
- slamix 250 g
- kerstomaten 200 g
- lente-uitjes 4
- peren (rijpe) 1
- citroenen (enkel het sap) 1
- feta (blok) (Minerva) 200 g
- zwarteoogbonen (blik) 200 g
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de cherrytomaten in partjes.
- Spoel de bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Snij de ongeschilde peer in 4 partjes en besprenkel met een beetje citroensap.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
- Wikkel telkens 1 sneetje beenham rond 1 partje peer.
- Verdeel de slamix over 4 porties. Verdeel er de cherrytomaten, de lente-uitjes en de bonen over.
- Leg er telkens 1 partje peer met beenham bij. Verkruimel de feta over de slaatjes.
- Meng de olijfolie met 1 eetl. citroensap en kruid met zwarte peper en zout. Lepel de dressing over de slaatjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
392 kcal
Vetten
24.1 g
Verzadigde vetzuren
10.1 g
Koolhydraten
16 g
Suikers
6.7 g
Vezels
8.2 g
Eiwitten
23.6 g
Zout
1.9 g
Tip
Neem je het slaatje mee als lunch? Doe de dressing dan in een apart potje en besprenkel er het slaatje mee net voor je begint te eten.