Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fetaslaatje met bonen en peer in beenham

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • beenham 4 sneetjes
  • slamix 250 g
  • kerstomaten 200 g
  • lente-uitjes 4
  • peren (rijpe) 1
  • citroenen (enkel het sap) 1
  • feta (blok) (Minerva) 200 g
  • zwarteoogbonen (blik) 200 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de cherrytomaten in partjes.
  2. Spoel de bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Snij de ongeschilde peer in 4 partjes en besprenkel met een beetje citroensap.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
  1. Wikkel telkens 1 sneetje beenham rond 1 partje peer.
  2. Verdeel de slamix over 4 porties. Verdeel er de cherrytomaten, de lente-uitjes en de bonen over.
  3. Leg er telkens 1 partje peer met beenham bij. Verkruimel de feta over de slaatjes.
  4. Meng de olijfolie met 1 eetl. citroensap en kruid met zwarte peper en zout. Lepel de dressing over de slaatjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vetten 24.1 g
Verzadigde vetzuren 10.1 g
Koolhydraten 16 g
Suikers 6.7 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 23.6 g
Zout 1.9 g
Tip

Neem je het slaatje mee als lunch? Doe de dressing dan in een apart potje en besprenkel er het slaatje mee net voor je begint te eten.