Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fazant met knolselderpuree en witloof-veldslaatje

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • fazantfilets (beenhouwerij) 4 stuks
  • aardappelkroketten (diepvries) 20
  • knolselders 1
  • witloof 3
  • veldsla 150 g
  • sjalotten 4
  • melk 5 dl
  • room 2 dl
  • graanmosterd 1 koffiel.
  • maïszetmeel 1 koffiel.
  • porto 1.5 dl
  • runderfond (bokaal) 1 dl
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Schil de knolselder en snij in stukken.
  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Meng met de veldsla.
  4. Meng de extra vierge olijfolie onder de appelazijn. Meng de vinaigrette onder het slaatje.
Bereiding (40 min)
  1. Kook de knolselder 15 min. gaar in 5 dl melk en 5 dl water.
  2. Giet af en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de fazant 6 à 8 min. goudbruin (fazant wordt rosé gegeten). Haal uit de pan en laat afgedekt 10 min. rusten.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Blus met de porto, de room en de fond. Kruid met peper en zout. Laat inkoken, voeg de graanmosterd toe en bind met het maïszetmeel.
  5. Bak de kroketten in de friteuse op 180 °C.
Afwerking

Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er een beetje saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 927 kcal
Vetten 52.3 g
Verzadigde vetzuren 16.4 g
Koolhydraten 44.5 g
Suikers 7.7 g
Vezels 12.5 g
Eiwitten 58.8 g
Zout 3.7 g