Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Faux-gras

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode kidneybonen (uitgelekt) 1 blikken
  • uien 3
  • knoflook 6 teentjes
  • groentebouillon 125 ml
  • zwarte knoflook 6 teentjes
  • groentebouillon 125 ml
  • shiro miso 1 koffiel.
  • madeirawijn 25 ml
  • rode wijn 100 ml
  • granaatappelazijn 8 eetl.
  • kokosolie 25 ml
  • rietsuiker 5 eetl.
  • agar-agar 3 g
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • kardemompeultjes 3
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. Doe de kidneybonen in de blender. Mix ze met look en kokosolie tot puree.
  2. Breng de bouillon kort aan de kook met miso, madeira, agaragar, cayenne, peper en zout. Doe de puree erbij en mix glad met de staafmixer.
  3. Schenk het mengsel in potjes of vormpjes. Zet 1 u. in de koelkast.
  4. Maak uienkonfijt: fruit de uien met rietsuiker, blus met granaatappelazijn. Laat even uitdampen, voeg wijn en kardemom toe en laat 30 min. sudderen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 270 kcal
Vetten 6.7 g
Verzadigde vetzuren 5.3 g
Koolhydraten 38.2 g
Suikers 25.6 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 6.8 g
Zout 0.6 g
Tip

Te veel konfijt? In een bokaal in de koelkast blijft hij nog weken goed.