Exotische kippenspiesjes met pikant dipsausje

Exotische kippenspiesjes met pikant dipsausje

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.

  3. Hak de korianderblaadjes grof.

  4. Snij de kip in reepjes. Leg in een schaal en overgiet met de rijst-kokosdrink. Voeg het kerriepoeder en het limoensap toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Haal de kip uit de marinade en dep droog.

  7. Steek de kippenrepen in accordeonvorm op brochettestokjes.

  8. Verhit de olijfolie in een grillpan met en bak de spiesjes goudbruin en gaar.

  9. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt en de limoenzeste onder de tapenade. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244.0 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 3.3 g
Suiker 2.0 g
Vezel 0.0 g
Eiwit 22.5 g
Zout 0.4 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294