Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Exotische kippenspiesjes met pikant dipsausje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets 2
  • limoenen 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • paprikatapenade 1 eetl.
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • rijst-kokosdrink 2 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  2. Hak de korianderblaadjes grof.
  3. Snij de kip in reepjes. Leg in een schaal en overgiet met de rijst-kokosdrink. Voeg het kerriepoeder en het limoensap toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Bereiding (10 min. + 30 min. marineren + 15 min.)
  1. Haal de kip uit de marinade en dep droog.
  2. Steek de kippenrepen in accordeonvorm op brochettestokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grillpan met en bak de spiesjes goudbruin en gaar.
  4. Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt en de limoenzeste onder de tapenade. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vetten 15.7 g
Verzadigde vetzuren 8.5 g
Koolhydraten 3.3 g
Suikers 2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 22.5 g
Zout 0.4 g