
Exotische kippenspiesjes met pikant dipsausje
Ingrediënten
- kipfilets 2
- limoenen 1
- koriander 0.5 plantjes
- paprikatapenade 1 eetl.
- yoghurt natuur 3 eetl.
- rijst-kokosdrink 2 dl
- olijfolie 1 eetl.
- kerriepoeder 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Snij de kip in reepjes. Leg in een schaal en overgiet met de rijst-kokosdrink. Voeg het kerriepoeder en het limoensap toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Bereiding (10 min. + 30 min. marineren + 15 min.)
- Haal de kip uit de marinade en dep droog.
- Steek de kippenrepen in accordeonvorm op brochettestokjes.
- Verhit de olijfolie in een grillpan met en bak de spiesjes goudbruin en gaar.
- Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt en de limoenzeste onder de tapenade. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
244 kcal
Vetten
15.7 g
Verzadigde vetzuren
8.5 g
Koolhydraten
3.3 g
Suikers
2 g
Vezels
0 g
Eiwitten
22.5 g
Zout
0.4 g